Recepten

 

Heeft U lekker gegeten bij ons?

Heeft U vragen over een recept? 

Stuur ons een mail en wij laten U graag een en ander toekomen.

Vroeger, meer dan 100 jaar geleden, heeft de familie Frankort ook een restaurant gevoerd in ons pand, wij beschikken over een foto waar de vrouw des huizes in de deuropening staat. Hier een recept van een gerecht dat toendertijd bij de familie Frankort werd geserveerd. Het recept komt dus uit het geboortehuis van grootvader, die later slager was in Bocholtz en het gerecht daar ook maakte en verkocht. Rond 1930 is de slagerij opgeheven en grootvader werd rijksambtenaar.

Pierre Frankort, achterkleinzoon, juli 2013

"Wille haas"

600 gram varkenpoulet, klein gesneden

200 gram gerookt spek, klein gesneden

650 gram sappige, bloedworst 

1 ui, fijn gesneden, 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel suiker

Een weinig water, het gerecht mag niet te dun worden maar ook niet te droog zijn.

Bereiding: ui aanfruiten, spek aanbraden, poulet aanbakken, bloedworst erbij en de overige ingrediƫnten.

Eventueel opsmaken.

Serveer als vanouds op een snee "zwartbrood" of als amuse in een klein deegbakje.

Je kunt het heerlijk opsmaken met een weinig cardemom, fijngesneden selderijblad en/of een scheutje Els Lavera, denk aan de kinderen!

In november en december werd er volop geslacht en met kerst stond dit gerecht traditioneel op tafel na de nachtmis.

Met vriendelijke groet, Pierre Frankort, Maastricht

 

 

Wij gebruiken cookies om onze website en uw ervaring tijdens het gebruik van deze website te verbeteren. Cookies voor de essentiƫle werking van deze website zijn reeds ingesteld. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information